Ta bort antingen Primeurvinet eller det vanliga vinet
Makers "46" Bourbon
Makers "46" Bourbon
1840 etablerade familjen Samuel det första destilleriet. Familjens bourboner rönte stor framgång och popularitet fram till förbudstiden i USA 1921. När förbudstiden upphörde återupptog Bill Samuels Jr. produktionen och beslutade att återuppfinna det då 170 år gamla familjereceptet i en modernare och mjukare stil med söta toner av majs, korn och vintervete som kännetecknar kvalitetsbourbon. Bill Samuel Jr. satte nya standarder för produktionen genom att använda rent källvatten och idag lagras bourbon på nya amerikanska ekfat i mellan 5½ och 6½ år beroende på temperatur och luftfuktighet. Därefter väljs 19 fat ut åt gången för varje produktion, vilket är det lägsta antalet i amerikansk whiskeyproduktion. Under lagringen roteras faten för att säkerställa en stabil lagringsprocess, varefter varje flaska förseglas med ett unikt lager vax. Maker's Mark tog många år att göra perfekt, vilket är anledningen till att receptet har bevarats i över 40 år.
Perfekt att njuta ren, med isbitar och i cocktails som Old Fashion och Whiskey Sour. Denna text har översatts till svenska med hjälp av AI.