Ta bort antingen Primeurvinet eller det vanliga vinet
2022 Nicolas Boschendal Estate
Nicolas
Druvorna kom från mycket uttrycksfulla vingårdar, främst från Stellenbosch, med en liten andel från Elgin-regionen. Elgin, Helderberg och Faure är alla höghöjdsplatser med svala klimat. Höjden, läget och närheten till Atlanten i dessa vingårdar producerar frukt med en återhållsam klassisk elegans, god syra och mjuka tanniner.
De respektive skiftena vinifieras separat och behandlas mycket försiktigt under hela vinframställningsprocessen för att uppnå vinets karakteristiska elegans. Druvorna skördas för hand och sorteras sedan för att ta bort allt grönt material. På så sätt hamnar endast bär av bästa kvalitet i jäsningstankarna. En del av druvorna jäses i öppna tankar. Primär- och malolaktisk jäsning sker i tankar av rostfritt stål innan vinerna mognar på 100% franska ekfat. Jäsningen pågår i 10-12 dagar och når sin topp vid 26°C, där regelbundna överpumpningar görs. Fatlagringen sker under 14-16 månader, där 30% är ny ek. En kombination av 300 liters fat används för Bordeauc-sorterna och 500 liters fat för Shiraz. Denna text har översatts till svenska med hjälp av AI.